‘WK wielrennen 2020 is gelopen koers’

Geplaatst op vrijdag 22 juni 2018 om 11:33

foto: Sirotti

De kans dat het WK wielrennen 2020 alsnog naar Nederland komt, is uiterst klein. Gisteren werd bekend dat de UCI het Italiaanse Veneto tot september het alleenrecht heeft gegeven om aan alle verplichtingen te voldoen. Het organisatiecomité dat het WK naar Groningen en Drenthe wilde halen, is teleurgesteld. “Ik heb het idee dat er in Italië hier en daar nog een handtekening gezet moet worden, maar dat het dan een gelopen koers is”, zegt Eric Kersten tegen RTV Drenthe.

Met zijn organisatiebedrijf The Organizing Connection was Kersten betrokken bij de organisatie van het WK wielrennen 2020 in het noorden van Nederland. Door die plannen kan nu een streep, ook omdat de Provinciale en lokale politiek het plan niet zagen zitten. Het initiatief was al aan het wankelen om de Provinciale Staten in Groningen tegen een subsidieverzoek van bijna zes miljoen euro had gestemd.

“De joker die wij hadden is verplaatst naar Italië. Ik had nog gehoopt dat ze het helemaal open zouden gooien, zodat iedereen mee kon bieden, maar dat is niet het geval.”

Kersten baalt ook van de negatieve sentimenten die rond de WK-plannen ontstonden. “Het is jammer voor ons dat het zo weinig over de inhoud is gegaan in deze periode. Er zijn veel misverstanden en onwaarheden naar buiten gekomen, waar wij weinig tegen konden beginnen.”


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties