Victor Campenaerts herovert Belgische titel tijdrijden

Door Youri IJnsen, donderdag 21 juni 2018 om 19:10

foto: Sirotti

Victor Campenaerts heeft zich in Anzegem voor de tweede keer in zijn carrière gekroond tot Belgisch kampioen tijdrijden. De 27-jarige renner van Lotto Soudal was aan de meet nipt sneller dan zijn ploeggenoot Thomas De Gendt en titelverdediger Yves Lampaert (Quick-Step Floors). Campenaerts is ook Europees kampioen in deze discipline.

Lampaert vertrok als laatste van het startblok en ging als een bezetene te keer. Bij het eerste tussenpunt had de 27-jarige Vlaming het Lotto Soudal-duo op vijftien seconden gezet. Na het tweede rondje van 14,4 kilometer had Campenaerts plots een voorsprong van vijf seconden op zijn voornaamste concurrenten. Dat zou de tijdritspecialist niet meer uit handen geven, al moest hij zich haasten om ploeggenoot De Gendt voor te blijven. Op die manier pakte Campenaerts zijn titel terug, die hij twee jaar geleden in het shirt van LottoNL-Jumbo voor een eerste keer wist te veroveren.

Campenaerts: “Ik vind het leuk om die reacties te lezen”
De nieuwbakken Belgisch kampioen zei op voorhand al dat hij de beste tijdrijder van zijn land was. Die uitspraak stuitte op kritiek, waaronder bij het WielerFlits-publiek. “Ik vond dat niet gelogen, maar moest het toch nog bewijzen”, vertelt hij aan Sporza. Ik vind het leuk om mezelf wat druk op te leggen en de reacties te lezen. Ik was misschien voorzichtig vertrokken, dat klopt. Yves Lampaert zei me gisteren nog dat ik na de eerste ronde een achterstand zou hebben van twintig seconden en dat ik dan mentaal zou kraken. Het waren uiteindelijk maar vijftien seconden en ik ben dus niet gekraakt.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties