Ewan kapot na niet-selectie voor de Tour: “Zo hard gewerkt om klaar te zijn”

Door Koen Middendorp, donderdag 21 juni 2018 om 13:16

foto: Lapresse

Maandenlang had Caleb Ewan toegewerkt naar zijn hoofddoel van het seizoen: de Tour de France. Vandaag maakte zijn Australische formatie Mitchelton-Scott echter bekend de jonge sprinter niet mee te nemen naar Frankrijk. Dit tot ongeloof van Ewan zelf, die zijn teleurstelling laat blijken op Twitter.

In een tweet geeft de 23-jarige renner aan gebroken te zijn. “Kapot zijn is een understatement voor hoe ik me voel naar aanleiding van de beslissing van Mitchelton-Scott om me in juli thuis te laten. Ik was op weg om meer dan klaar te zijn voor mijn Tourdebuut. Mijn sprintteam en ik hebben er zoveel werk ingestopt om klaar te zijn voor ons grote doel dit seizoen.”

De ploeg houdt zich op de vlakte wat betreft de reden voor het niet selecteren van Ewan voor La Grande Boucle. Ploegleider Matt White geeft aan dat het team zich volledig zal richten op het rijden van een klassement met Adam Yates.

Eerder deze maand kwam wel naar buiten dat Lotto Soudal nadrukkelijk hengelt naar de diensten van de jonge Australiër. De Belgische WorldTour-formatie zou in Ewan de ideale opvolger zien van André Greipel als sprintkopman.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties