Regenval bezorgt Tourorganisatie nieuwe kopzorgen

Door Koen Middendorp, donderdag 21 juni 2018 om 11:09

foto: ASO

De hevige regenval in de maand juni zorgt voor flink wat kopzorgen bij de Tourorganisatie. Eerder werd al bekend dat het wegdek van de finale van de negentiende etappe zwaar is beschadigd. Cyclingpro.net laat vandaag weten dat ook een deel van de route van de zevende rit is ingestort door de overstromingen.

Het gaat specifiek om een deel van de RD17 in het dorpje La Chapelle-Janson, dat op vier kilometer ligt van startplaats Fougères. Door de overstromingen is een deel van het wegdek op 4 juni ingestort. De verwachting is wel dat de route voor 13 juli hersteld zal zijn, de dag dat de renners door het dorpje komen op weg naar finishplaats Chartres.

Benedict Barbedette – die verantwoordelijk is voor het wegenstelsel in het overkoepelende departement Ille-et-Vilaine – heeft vertrouwen in een goede afloop, maar pleit wel voor daadkracht. “De wegwerkzaamheden zijn niet complex, maar het is wel zaak om snel te werken.”

Op 5 juli zal er verder worden gewerkt aan het herstellen van het wegdek, na het benodigde elektrische werk. Er zal een versterkte betonconstructie worden geplaatst van maar liefst vijftien meter lang, waarna er een bitumineuze voegvulling zal worden aangebracht. De totale kosten worden geschat op 160.000 euro.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties