Dion Beukeboom klasse apart in Tacx Tijdrit Emmen

Geplaatst op woensdag 20 juni 2018 om 21:21

foto: Vlasman

Dion Beukeboom heeft vandaag de toon gezet in de Tacx Tijdrit in Emmen, de zesde manche van de Topcompetitie. Op 34.08 stopte de klok voor de renner van Vlasman, die in augustus een aanval doet op het werelduurrecord. De tijdrit paste in het traject die hij volgt in zijn poging de toptijd van Sir Bradley Wiggins uit de boeken te rijden. Hartthijs de Vries eindigde op de tweede plaats op het biljartvlakke parcours van bijna 28 kilometer, Daniel Abraham Gebru was derde.

Beukeboom was op papier één van de grote favorieten voor de winst in de Tacx Tijdrit. De Vlasman-renner is al het hele seizoen op dreef en is net terug van een hoogtestage in Colorado (Verenigde Staten). Hij liet er op het tussenpunt al geen gras over groeien door met 12.56 als enige onder de dertien minuten te duiken.

In het tweede deel bleek hij iets te hebben ingeleverd van zijn voorsprong, maar met een marge van 25 seconden op nummer twee Hartthijs de Vries had hij ruimschoots over om vandaag te kunnen zegevieren. Het verschil met Daniel Abraham Gebru bedroeg al 1.34. Beukeboom was tevens de enige renner die met zijn gemiddelde snelheid boven de 50 km/u scoorde, 50,097.

Oranje leiderstrui blijft bij Rick Ottema
Rick Ottema behield de oranje leiderstrui, die hij begin deze maand veroverde door zijn zege in de Ronde van Limburg. De renner van Alecto startte vandaag als laatste en reed achter het Beat-duo Gebru en Piotr Havik naar de vijfde tijd. De volgende manche van de Topcompetitie is op 4 juli als in Vaals de Tacx Klimtijdrit wordt gereden.

Uitslag flag-nl Individuele Tacx Tijdrit Emmen 2018
1. flag-nl Dion Beukeboom (Vlasman)
2. flag-nl Hartthijs de Vries (NWV Groningen)
3. flag-nl Daniel Abraham Gebru (Beat)
4. flag-nl Piotr Havik (Beat)
5. flag-nl Rick Ottema (Alecto)
6. flag-nl René Hooghiemster (Alecto)
7. flag-nl Remco Grasman (UWTC De Volharding)
8. flag-nl Julius van den Berg (Wieler Ploeg Groot Amsterdam)
9. flag-nl Nils Sinschek (WV De Jonge Renner)
10. flag-nl Stef Krul (Metec-TKH)

Volledige uitslag en tussenstand Topcompetitie


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties