Hartthijs de Vries verzekert zich van stagecontract bij LottoNL-Jumbo

Door Youri IJnsen, woensdag 20 juni 2018 om 21:17

foto: Marcel Koch

Hartthijs de Vries komt in het najaar uit als stagiair voor LottoNL-Jumbo. De 21-jarige Fries van de Noordelijke Wielervereniging Groningen wist woensdagavond de individuele tijdrit in Emmen als tweede te besluiten, waardoor het jongerenklassement in de Topcompetitie hem niet meer kan ontgaan. Als prijs staat daar een stagecontract tegenover.

Het is voor de jongeling een tweede kans om te proeven aan het leven als een prof. De Vries tekende eind vorig seizoen een tweejarig profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij, maar na hartproblemen verscheurde hij begin januari zijn verbintenis. Na een aantal onderzoeken kreeg hij opnieuw groen licht om te koersen en sindsdien is de Kollumer in het shirt van de NVWG bezig aan een verdienstelijk seizoen.

In de kijker rijden
Hij miste weliswaar de Ster van Zwolle en de Ton Dolmans Trofee, maar in de Omloop van de Braakman (vierde), de Simac Omloop der Kempen (elfde), de Ronde van Limburg (vijfde) en zijn tweede plek in de Tacx Tijdrit, toonde hij zijn talent in de Topcompetitie. Met een puntentotaal van 216, is hij in het jongerenklassement niet meer te achterhalen voor Daan van Sintmaartensdijk (102 punten). Normaal gesproken was de beslissing pas na de Klimtijdrit in en rond Vaals gevallen.

De Vries krijgt bij LottoNL-Jumbo vooral de kans om zich in de kijker te rijden van andere ploegen. De Nederlandse WorldTour-formatie testte de jongeling in maart vorig jaar, maar WielerFlits weet dat De Vries op dit moment niet voorkomt op de scoutinglijst van de geel-zwarte brigade. Desondanks zal hij een welkome tijdelijke versterking zijn voor LottoNL-Jumbo, dat de afgelopen week nog twee Belgische koersen met slechts vijf renners afwerkte.


Aankomende zaterdag vertelt De Vries in het Weekendinterview openhartig over zijn problemen van de afgelopen winter.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties