Elia Viviani: “Deze zege geeft ons vertrouwen voor deze week”

Geplaatst op woensdag 20 juni 2018 om 18:27

foto: LaPresse

Elia Viviani is de allereerste leider in de nieuwe Adriatica Ionica Race. De Italiaan zette met Quick-Step Floors de snelste tijd neer in de openingsploegentijdrit, waarna hij de leiderstrui kreeg omgehangen. “Dit is een mooie manier om de Adriatica Ionica af te trappen.”

“We zijn hierheen gekomen met een sterke ploeg, waarin jeugd en ervaring samenvloeit”, zei Viviani na afloop van de eerste rit. “Alle renners zijn in vorm en leverden een grote en indrukwekkende inspanning. De ploegentijdrit was erg snel, dus we spaarden onszelf voor het tweede deel waar we volgas konden gaan – geholpen door de rugwind.”

De Italiaan werd na de aankomst gehuldigd en voert voor de derde keer dit seizoen een rittenkoers aan. Eerder droeg hij al de leiderstrui in de Dubai Tour en de Abu Dhabi Tour. “Het is een mooie manier om deze rittenkoers te beginnen, dit geeft ons vertrouwen voor deze week. De etappe van morgen is er niet echt één voor de sprinters, dus het valt nog te bezien wat we eruit kunnen halen. Maar we zijn hier om te genieten van deze prachtige koers en om meer mooie resultaten te behalen.”


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties