Martin Toft Madsen aast op werelduurrecord van Bradley Wiggins

Geplaatst op woensdag 20 juni 2018 om 20:09

foto: Sirotti

Martin Toft Madsen wil een aanval op het werelduurrecord doen, dat Bradley Wiggins in 2015 zette op 54,526 kilometer. De 33-jarige Deen die uitkomt voor BHS-Almeborg-Bornholm heeft zijn poging gepland voor 26 juli in Mexico. Dat schrijft hij op zijn social media. Onze landgenoot Dion Beukeboom kondigde in oktober een aanval op het record aan, die moet plaatsvinden in augustus.

Toft Madsen reed eerder dit jaar in de Ballerup Super Arena – vlakbij Kopenhagen – het Deens uurrecord van Mikkel Bjerg uit de boeken met 52,574 kilometer, de vierde afstand ooit in de jacht op het werelduurrecord. Toft Madsen wil zijn nieuwe poging doen op de baan van Aguascalientes in Mexico.

Om zijn poging zo optimaal mogelijk voor te bereiden en voldoende financiële middelen bij elkaar te brengen, is hij een crowdfundingsactie gestart op Facebook.

Deens kampioen tijdrijden
Toft Madsen won de afgelopen twee jaar de titel op het Deens kampioenschap tijdrijden. Kasper Asgreen was vorig jaar de enige die in de buurt eindigde, de andere renners kregen meer dan een minuut aan hun broek. De Deen verraste vorig jaar tevens met de overwinning in de Chrono des Nations, waar hij onder anderen Mikkel Bjerg en Jonathan Castroviejo te snel af was.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties