Campenaerts klaar voor BK tijdrijden: “Voel me de beste tijdrijder van België”

Door Nick Doup, woensdag 20 juni 2018 om 11:29

foto: Sirotti (archief)

Victor Campenaerts jaagt donderdag op zijn tweede Belgische titel tijdrijden. De coureur van Lotto Soudal steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Ik voel me de beste tijdrijder van België en ik wil dat graag verzilveren met een nieuwe driekleur”, zegt hij op de ploegsite.

‘Eerste plaats enige die telt’
Vorig jaar ging het goud naar Yves Lampaert. “Vorig jaar greep ik jammer genoeg naast mijn tweede opeenvolgende titel, mede door een valpartij”, legt Campenaerts uit. “Omdat ik enkele weken later Europees kampioen werd, was ik in staat om dat snel te vergeten. Deze week krijg ik een nieuwe kans om Belgisch kampioen tijdrijden te worden en ik ga opnieuw voluit voor die titel. De eerste plaats is de enige die donderdag telt voor mij.”

‘Stroken vals plat niet in mijn nadeel’
“Het BK is een schaarse gelegenheid om een lange tijdrit af te werken”, aldus de Belg, die in de Giro d’Italia respectievelijk derde en elfde werd in de twee individuele tijdritten. “Ik heb vernomen dat het een snel parcours is in Anzegem, maar toch met een aantal lastige stroken vals plat. En ik ben blij dat te horen. Het is een iets lastiger parcours waar de snelheid toch hoog zal liggen waardoor aerodynamica van belang is, maar waar je gewicht ook een rol speelt. Ik ben bijvoorbeeld een kleine tien kilo lichter dan Yves Lampaert en dan is het zeker niet in mijn nadeel wanneer er enkele stroken vals plat op het parcours liggen.”

De 26-jarige hardrijder waagt zich ook nog aan een voorspelling van het podium. “De vorige twee edities ging het tussen Yves Lampaert en mij in de strijd om de titel en ook dit jaar zal hij mijn grootste concurrent zijn. Ik tip op de volgende top drie: ik op de eerste plaats, Yves Lampaert op plaats twee en Thomas De Gendt op de derde plaats”, aldus Campenaerts.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties