Jakobsen na nipte nederlaag: “Begon net te laat met sprinten”

Door Koen Middendorp, dinsdag 19 juni 2018 om 20:13

foto: Sirotti

Fabio Jakobsen kroonde zich vandaag bijna tot winnaar van Halle-Ingooigem. De jonge Nederlander moest in een millimetersprint zijn meerdere erkennen in landgenoot Danny van Poppel. Na afloop overheerst logischerwijs de teleurstelling. “Ik begon een fractie van een seconde te laat met sprinten”, zo laat hij weten op het digitale huis van zijn werkgever Quick-Step Floors.

De 21-jarige Jakobsen is wél te spreken over het werk van zijn ploeggenoten. “Ze hebben geweldig werk geleverd. Dries (Devenyns) die de vluchters binnen schot hield, Pieter (Serry) die op het lokale circuit zijn werk deed en de overige ploegmaten die me probeerden te beschermen door mee te gaan met het aanvalsgeweld.”

In de eindsprint kwam Jakobsen enkele millimeters tekort voor de overwinning, naar eigen zeggen door een inschattingsfout. “Ik begon net te laat met sprinten. Ik ben uiteraard teleurgesteld, zeker omdat ik goede benen had en voelde dat ik kon winnen. Deze koers ligt echter al weer achter me, en ik richt me nu vol op het NK wielrennen van komende zondag.”

Jakobsen trekt naar het NK met drie overwinningen op zak. Eerder dit seizoen spurtte hij naar winst in Nokere Koerse en de Scheldeprijs, waarna hij ook nog naar ritwinst wist te snellen in de Tour des Fjords.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties