Van Poppel na tweede seizoenszege: “Dit doet echt deugd”

Door Koen Middendorp, dinsdag 19 juni 2018 om 18:58
Danny van Poppel

foto: Sirotti

Danny van Poppel begon het seizoen spetterend met ritwinst in de Volta a la Comunitat Valenciana. Het leek een opmaat naar meer, maar in de daaropvolgende maanden kwam de sprinter van LottoNL-Jumbo telkens net tekort voor de overwinning. Tot vandaag; in Halle-Ingooigem wist hij zijn landgenoot Fabio Jakobsen te kloppen na een millimetersprint. “Eindelijk win ik weer eens. Dit doet echt deugd”, is Van Poppel dolblij op de ploegsite.

Waar het in de Giro d’Italia niet wilde lukken voor Van Poppel, wist hij in België wél naar de zege te sprinten. “Ik zat er de laatste weken kort bij, dus je kunt je wel voorstellen hoe blij ik ben met deze overwinning. Dit geeft ook moraal voor de komende weken”, aldus de Brabander.

Overigens scheelde het niet veel of Van Poppel had zich opnieuw met een ereplaats moeten verzoenen. Sterker nog; het verschil aan de streep was met het blote oog niet waarneembaar. “Het was echt close tussen mij en Fabio. Ik zat perfect in zijn wiel, en wilde de sprint eerder aangaan. Ik viel op het laatst een beetje stil, maar het was genoeg. Winnen is winnen”, zo besluit hij.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties