Landa spreekt zich uit: “Ik wil de Tour de France winnen”

Door Koen Middendorp, dinsdag 19 juni 2018 om 15:54

foto: Sirotti

Vorig jaar reed Mikel Landa tijdens de Tour de France knarsetandend op kop voor Sky-leider en latere eindwinnaar Chris Froome. Zelf werd de Spanjaard vierde, op slechts één seconde van het eindpodium. Dit jaar zullen renners voor hem op kop rijden, als een van de leiders binnen het Spaanse Movistar. Zijn ambitie voor de Franse ronde is duidelijk. “Ik wil de Tour winnen”, zo stelt hij onomwonden in gesprek met het Spaanse Marca.

Als voorbereiding op de Tour reed Landa recent de Ronde van Zwitserland, die hij als zestiende wist te beëindigen. Toch is hij positief gestemd over zijn huidige vormpeil. “Vorig jaar was het na een zware Giro d’Italia een kwestie van onderhouden. Nu voel ik dat de vorm alleen maar beter wordt.” De Baskische klimmer heeft daarom maar één doel voor ogen. “En dat is om de Tour te winnen.”

Landa beseft dat – wil hij als achtste Spanjaard La Grande Boucle winnen – hij voorbij zijn voormalige ploeggenoot én topfavoriet Froome zal moeten. Hij gelooft echter in de sterkte van zijn ploeg. “We kunnen hem pijn doen. Het is zaak om van ver aan te vallen, en te profiteren van het gebrek aan controle. Er is geen team die de koers volledig kan controleren. We moeten dapper zijn en onze kaarten op tafel durven gooien.”

De 28-jarige klimmer hoopt daarnaast dat de Brit zijn in de Giro geleverde inspanningen zal voelen. “Ik hoop dat hij moe wordt en een prijs moet betalen voor zijn inspanningen, waardoor andere renners kunnen profiteren. Deze Tour biedt mogelijkheden voor mij als klimmer, met meerdere etappes die moeilijk te controleren zijn”, aldus een optimistische Landa.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties