Terugkerende Deutschland Tour verwelkomt elf WorldTour-teams

Door Koen Middendorp, dinsdag 19 juni 2018 om 14:56

foto: Sirotti

De Deutschland Tour (2.1) zal dit jaar liefst elf WorldTour-teams verwelkomen. Dit meldt het Duitse Cyclingmagazine. Onder meer thuisformaties Sunweb en BORA-hansgrohe hebben hun ja-woord gegeven aan de organisatie.

Door de aanvulling van zeven ProContinentale ploegen en vier Duitse continentale teams zullen er in totaal 22 ploegen deelnemen aan de Duitse rittenkoers.

De organisatie kan – naast de genoemde Duitse WorldTour-teams – ook rekenen op de aanwezigheid van sterrenformaties Quick-Step Floors, Sky, Movistar en BMC. AG2R La Mondiale, Bahrain Merida, Katusha-Alpecin, Lotto Soudal en Dimension Data geven eveneens acte de présence. LottoNL-Jumbo is niet van de partij.

Het is nog niet bekend welke ProContinentale én continentale formaties aan de start zullen verschijnen. De organisatie zal – bij het selecteren van de vier continentale ploegen – kijken naar de stand in zowel de UCI Europe Tour als de Rad-Bundesliga, een regelmatigheidsklassement opgericht door de Duitse wielerbond.

Na de nationale kampioenschappen in Einhausen krijgen de twee beste ploegen uit beide regelmatigheidsklassementen een invitatie voor de Deutschland Tour, die zal worden verreden van 23 tot en met 26 augustus.

Rittenkoers begint in Koblenz, eindigt in Stuttgart
De rittenkoers – die na tien jaar afwezigheid terugkeert op de kalender – kent in totaal vier etappes. De eerste rit telt 154 kilometer en finisht na een relatief vlakke onderneming in Bonn. Op dag twee wacht een rit van 210 kilometer tussen Bonn en Trier. Onderweg moet het peloton zo’n drieduizend hoogtemeters overwinnen.

Ook de derde etappe, van Trier naar Merzig (176 kilometer), is voor de puncheurs. Op de vierde en laatste dag staat een tweehonderd kilometer lange slotrit van Lorsch naar Stuttgart gepland. Op de Theodor-Heuss Strasse krijgen de sprinters een tweede kans op dagwinst.

Deelnemende ploegen flag-de Deutschland Tour 2018

WorldTour
flag-fr AG2R La Mondiale
flag-bh Bahrain Merida
flag-us BMC
flag-de BORA-hansgrohe
flag-za Dimension Data
flag-ch Katusha-Alpecin
flag-be Lotto Soudal
flag-es Movistar
flag-be Quick-Step Floors
flag-gb Sky
flag-de Sunweb

ProContinental 
Nog niet bekend

Continentaal 
Nog niet bekend


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties