Van der Breggen ziet mountainbiken als nieuwe uitdaging

Door Roy van den Busken, dinsdag 19 juni 2018 om 11:23

foto: ASO

Anna van der Breggen maakt een uitstapje. Na de afgelopen jaren bijna alles wat er te winnen valt naar haar hand te hebben gezet op de weg, kiest de 28-jarige renster nu voor het mountainbiken. Van der Breggen start op de wereldbeker mountainbike in Val di Sole in plaats van het prolongeren van haar titel in de Giro Rosa.

“In het begin ging het mountainbiken niet heel goed en had ik ook geen plan, maar nu heb ik besloten mee te doen aan een wereldbekerwedstrijd”, vertelt Van der Breggen aan Cyclingnews. De discipline komt niet uit het niets. “Ik heb altijd wat op de mountainbike gezeten tussen trainingen en wegwedstrijden in.” Van 6 tot en met 8 juli rijdt ze haar eerste wereldbeker, in Italië.

Dit voorjaar zegevierde Van der Breggen nog in de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Strade Bianche en de Waalse Pijl. “Mijn motivatie werd gewoon minder. Als je geen motivatie hebt, moet je iets anders doen”, vindt de olympisch kampioene op de weg. “Ik weet dat de Giro Rosa een belangrijke race is voor het team, maar voor mij, nadat ik de wedstrijd tien keer reed en tweemaal won, voelde het alsof mijn motivatie iets minder was dan anders.”

Het uiteindelijke doel van de renster van Boels Dolmans blijft het WK op de weg in Innsbruck. Dit is voor haar nog wel een uitdaging op de weg. “Het is een lastig parcours op een schitterende locatie. We hebben nog nooit een WK gehad met zoveel klimmen”, zegt Van der Breggen.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties