Tom Dumoulin: “Ik ga vol voor het klassement in de Tour”

Geplaatst op dinsdag 19 juni 2018 om 08:45

foto: Sirotti

Tom Dumoulin is nu al vol vertrouwen voor de Tour. In De Telegraaf vertelt de nummer twee van de Giro d’Italia veel zin te hebben in zijn tweede grote ronde van het jaar. “Ik ga er alles aan doen om ook in de Tour kort te eindigen.”

De Limburger is op dit moment op trainingsstage in de Alpen. Daar heeft hij het goede gevoel alweer gevonden. “Ik ben eigenlijk nog nooit zo fris geweest twee weken na een grote ronde”, vertelt Dumoulin.

Op 6 juni liet Dumoulin weten ook in de Ronde van Frankrijk voor het klassement te gaan. Dat had hij al vanaf de winter in zijn hoofd. “Je weet echter nooit wat er in de Giro gebeurt. Om die reden heb ik me altijd voorgehouden dat ik de knoop pas echt zou doorhakken na die ronde.”

Mocht het in de Tour niet lopen, dan geeft hem dat niet meteen een slecht gevoel. “Het is fijn dat ik weet dat ik mezelf weer goed heb laten zien in de Giro. Ik ben heel blij en trots op mijn optreden in die ronde. Dat gevoel neemt niemand me meer af”, blikt de Sunweb-kopman terug op de Ronde van Italië.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties