Tour 2018: Minnaard weer van de partij namens Wanty-Groupe Gobert

Geplaatst op maandag 18 juni 2018 om 11:42

foto: Sirotti

Marco Minnaard is ook dit jaar namens Wanty-Groupe Gobert aanwezig in de Tour de France. De Belgische formatie van Hilaire Van der Schueren heeft op haar website de voorselectie voor La Grande Boucle vrijgegeven. Van deze twaalfkoppige voorselectie zijn er al vijf renners zeker van hun plekje, Minnaard is er hier een van. De andere vier namen zijn Guillaume Martin, Thomas Degand, Andrea Pasqualon en Yoann Offredo.

Naast de vijf renners die al zeker aan de start verschijnen in de Vendée op 7 juli, zijn er nog zeven anderen in de running voor de laatste drie plekjes. “De laatste drie renners worden aangeduid na het Belgisch Kampioenschap, dat zondag plaatsvindt in Binche”, aldus Van der Schueren. De overige zeven renners zijn Frederik Backaert, Pieter Vanspeybrouck, Timothy Dupont, Odd Christian Eiking, Dion Smith, Xandro Meurisse en Guillaume Van Keirsbulck.

Het strijdplan van Wanty-Groupe Gobert zal grotendeels gelijk zijn aan dat van vorig jaar. “Guillaume Martin is onze kopman en verdient het om goed te worden bijgestaan, vandaar de keuze voor Thomas Degand en Marco Minnaard”, wordt de nominatie van onze landgenoot toegelicht door Van der Schueren. “Andrea Pasqualon is momenteel leider in de UCI Europe Tour en schreef de afgelopen weken vier overwinningen op zijn naam. Hij verdient het dus om erbij te zijn, net als Yoann Offredo. Die toonde vorig jaar zijn polyvalentie en nut voor de ploeg bij ons debuut.”

Voorselectie flag-be Wanty-Groupe Gobert voor de flag-fr Tour de France (7 juli t/m 29 juli):
flag-be Frederik Backaert
flag-be Thomas Degand
flag-be Timothy Dupont
flag-no Odd Christian Eiking
flag-fr Guillaume Martin
flag-be Xandro Meurisse
flag-nl Marco Minnaard
flag-fr Yoann Offredo
flag-it Andrea Pasqualon
flag-nz Dion Smith
flag-be Pieter Vanspeybrouck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties