Richie Porte vindt eindwinst in Zwitserland grootste zege uit zijn carrière

Door Nick Doup, zondag 17 juni 2018 om 17:58

foto: Sirotti

Richie Porte noemt zijn eindoverwinning in de Ronde van Zwitserland de grootste zege uit zijn carrière. Dat vertelt de kopman van BMC nadat hij in de individuele slottijdrit het klassement met succes verdedigde. “Ik heb rondes gewonnen als Parijs-Nice, Catalonië en Romandië, maar deze wedstrijd is zo speciaal”, tekent Cyclingnews op uit zijn mond.

“Dit was een groot doel, laten we daar eerlijk over zijn”, zegt Porte. “Het is een heel belangrijke wedstrijd en ik denk dat het respectloos is om te zeggen dat dit maar een voorbereidingskoers is. Het betekent heel veel om deze te winnen. Ik denk dat, kijkend naar de Tour, het een goed teken is dat ik hier een sterk deelnemersveld versla.

Voor Porte is het zijn grootste zege uit zijn carrière. “Dat durf ik wel te zeggen”, erkent de Australiër. Daarnaast draagt hij de winst op aan de dit jaar overleden BMC-eigenaar Andy Rihs. “Om hier te zijn na het overlijden van Andy Rihs eerder dit seizoen, en dan zijn thuisrace te winnen… Dat is een enorme voldoening.”


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties