Søren Kragh Andersen verschalkt medevluchters in Zwitserland

Door Youri IJnsen, donderdag 14 juni 2018 om 17:19

foto: Sirotti

De zesde etappe in de Tour de Suisse 2018 is bijgeschreven op het palmares van Søren Kragh Andersen. De 24-jarige Deen van Sunweb bleek de beste renner in de vroege vlucht. In Gommiswald kwam hij solo aan voor Nathan Haas en Gorka Izagirre. Een ontketende Richie Porte reed in de achtergrond weg bij de overige favorieten en blijft in het bezit van de gele leiderstrui.

Negentien man krijgen vrijbrief
Vlak na de start grepen negentien renners het momentum aan om een kopgroep te vormen. Daarbij enkele klinkende namen als Magnus Cort Nielsen (Astana), Patrick Konrad (BORA-hansgrohe), Maxime Montfort (Lotto Soudal), Sep Vanmarcke (EF Eduction First-Drapac), Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo), Jan Polanc (UAE Emirates) en Rein Taaramäe (Direct Energie). Na de Furkapass – waar Haas de punten pakte – bleven er vooraan elf renners over. De Klausenpass was de tweede serieuze klim van de dag. Na die klim, bleven er nog acht vluchters over.

Peloton komt net te laat
Na die laatste klim waren er nog goed zestig kilometer af te leggen. BMC bracht de voorsprong voorzichtig terug, om ervoor te zorgen dat de gevaarlijkste mannen in de kopgroep niet te dicht op hun kopman kwamen te staan. Op dat moment was echter wel duidelijk dat de vluchters om de zege in deze koninginnenrit gingen strijden. Op het laatste steile pukkeltje in de laatste vijf kilometer, was het Michael Gogl (Trek-Segafredo) die aan het langste eind leek te trekken. Dat was echter buiten Kragh Andersen gerekend. Hij ging op een dikke kilometer op en over de Oostenrijker en soleerde naar de overwinning. Porte was in de achtergrond weggereden bij zijn concurrenten en pakte zo nog een aantal seconden op Wilco Kelderman en Sam Oomen.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties