Groenewegen wint in koninklijke Sloveense sprint

Door Youri IJnsen, donderdag 14 juni 2018 om 15:04

foto: Sirotti (archief)

De tweede etappe in de Tour of Slovenia is bijgeschreven op het palmares van Dylan Groenewegen. De 24-jarige Nederlander van LottoNL-Jumbo was in de straten van Rogaska Slatina de snelste in de massasprint. Hij liet op indrukwekkende wijze Matteo Pelucchi en Caleb Ewan zijn hielen zien. Vroege vluchter Benjamin Hill neemt de leiderstrui over van Simone Consonni.

Hill heeft het weer op zijn heupen
Drie renners kozen in de openingsfase ervoor om in de aanval te gaan. De Australiër Ben Hill (Ljubljana-Gusto-Xaurum), de Tsjech Vojtech Hacecky (Elkov-Author) en de Sloveen Gašper Katrašnik (Adria Mobil) smeedden de krachten en kregen een vrijgeleide van het peloton. Daar waren het LottoNL-Jumbo, Mitchelton-Scott, Dimension Data en Katusha-Alpecin die het voornaamste werk deden, in dienst van sprinters Groenewegen, Ewan, Mark Cavendish en Marcel Kittel.

Geen maat op Groenewegen
Hill sprokkelde net als gisteren de nodige bonificatieseconden mee, waardoor hij virtueel aan de leiding kwam. De Australiër liet zich daarna afzakken, in de hoop energie te sparen om in het peloton te finishen. Wel moest Consonni dan niet bij de eerste twee eindigen. In de slotfase voerde vooral Pascal Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo) de forcing. De twee laatste vluchters werden op tijd teruggebracht, waarna het uitdraaide op een massasprint. Daarin moest Groenewegen zonder trein van ver komen, maar op indrukwekkende wijze snelde hij langs al zijn concurrenten.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties