Taco van der Hoorn boekt progressie: “Dit geeft ontzettend veel vertrouwen”

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 om 13:10

foto: Marcel Koch (archief)

Taco van der Hoorn boekt vooruitgang in zijn revalidatie. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij herstelt van een hersenschudding. De 24-jarige renner – die vorige week nog vertelde niet te weten of hij dit seizoen nog in actie komt – laat trots weten voor het eerst in zes maanden weer 45 minuten gefietst te hebben.

“Mijn hoofd is inmiddels weer stabiel genoeg om te fietsen”, vertelt hij op zijn Instagram account. “Door elke drie dagen de inspanning 10-15% te verhogen, kan ik mijn hoofd weer laten wennen aan de prikkels van het fietsen, zoals een hoge hartslag, opletten, evenwicht en het ‘kneitertjehard’ voortbewegen. Het langzaam opbouwen van de prikkels is de enige manier om weer gezond te worden. In de afgelopen maanden was fietsen echter een te heftige prikkel. Vijf minuten op de stadsfiets aan een hartslag van 90 kon er al voor zorgen dat ik zo van de kaart was dat ik alleen nog in bed kon liggen”, schrijft hij.

“Eindelijk kan ik weer stapjes vooruit zetten met fietsen. Natuurlijk gaan er nog momenten komen dat het herstel trager gaat of dat ik weer een terugslag krijg, dat is dan zo. Ik ben in ieder geval nu al super blij met de progressie die ik heb geboekt, dit geeft ontzettend veel vertrouwen.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties