Geraardsbergen haakt af voor WK Wielrennen 2021

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 om 08:14
De Muur van Geraardsbergen

De Muur van Geraardsbergen - foto: Sirotti

Indien het WK Wielrennen in 2021 naar Vlaanderen komt, dan zal Geraardsbergen niet als gaststad voor de mondiale titelstrijd fungeren. Het stadsbestuur vindt het bedrag dat betaald moet worden te hoog.

“De organisatie vraagt een bedrag van drie miljoen euro. Dat kunnen wij als kleine stad niet bijeenrapen. Zelfs wanneer we samenwerken met andere steden in de Vlaamse Ardennen”, vertelt schepen (wethouder, red.) van Sport Véronique Fontaine aan TV Oost. “We hebben ook andere verplichtingen naar onze inwoners toe. Drie miljoen voor een wielerwedstrijd, hoe mooi hij ook is, dat is echt te veel”, geeft Fontaine aan.

De stad betaalt jaarlijks 50.000 euro voor een doorkomst van de Ronde van Vlaanderen. Voor een passage in de Tour de France volgend jaar hoeft Geraardsbergen niets te betalen.

Vlaanderen blijft wel kandidaat voor het WK 2021. Naar verluidt zijn Antwerpen en Leuven in beeld als start- en aankomstplaats. In september zal de UCI beslissen waar het WK Wielrennen 2021 wordt verreden. Na het afhaken van Barcelona en Kopenhagen is Vlaanderen de enige overgebleven kandidaat.

 


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties