Stevige tegenwind doet aanvalslustige Mikel Landa de das om in Zwitserland

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 om 19:52

foto: Sirotti

Voor Mikel Landa duurde de vijfde rit van de Ronde van Zwitserland net iets te lang. De Spanjaard van Movistar legde op de slotklim zijn kaarten op tafel en ging met een kleine voorsprong op de andere klassementsrenners de laatste kilometer in. Het doek viel echter in de laatste 200 meter en hij moest lijdzaam toezien hoe Diego Ulissi de ritzege pakte.

“Het was een nogal gekke etappe”, zei Landa (19e) na afloop. “Het tempo was moordend in de eerste twee koersuren, omdat er zich geen kopgroep vormde. In de finale, toen BMC geen renners meer had om op kop te zetten, probeerde ik van ver aan te vallen.”

De Spanjaard reed soepel naar de ontsnapte François Bidard en Hugh Carthy toe, om vervolgens in de drie volgende kilometer zijn twee medevluchters af te schudden. De slotkilometer deed Landa echter de das om. De achtervolgende groep snelde hem voorbij en in de lastige sprint die volgde was Diego Ulissi de beste.

Op schema voor de Tour de France
Landa: “Het doet echt zeer om op 200 meter teruggepakt te worden. Je voelt je dan heel erg slecht. In die laatste kilometers hadden we sterke tegenwind en wat ik ook probeerde, ik zou weer worden ingerekend. Toch ben ik heel blij, dit laat zien dat ik op schema ben om het goed te doen in juli.”

De Spanjaard keerde in Zwitserland terug in koers, nadat hij anderhalve maand zich buiten competitieverband voorbereidde op de Tour. “Ik heb veel weken doorgebracht zonder te koersen en het is een goed teken dat ik op de vijfde dag kan meestrijden om de ritzege. Er komen nog twee zware bergetappes aan en we zullen zien wie daar voor de overwinning durft te gaan.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties