Bauke Mollema na vijfde plaats: “Het was oké voor vandaag”

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 om 19:08

foto: Sirotti

Bauke Mollema reed vandaag in het zog van zijn landgenoten Tom-Jelte Slagter en Wilco Kelderman naar de vijfde plaats in de Ronde van Zwitserland. De 31-jarige Nederlander van Trek-Segafredo keek tevreden terug op zijn eerste grote test deze week.

“Het ging supersnel, meteen op de eerste klim al”, zei Mollema, die zijn ploeggenoot Jasper Stuyven zag meespringen in de vroege vlucht. “Dat was een goede situatie voor ons. We reden daarna zó snel naar de laatste twee beklimmingen. Er was niet veel tijd om te herstellen.”

De Nederlander werd vervolgens in een goede positie afgezet voor de laatste twee beklimmingen, waar hij werd bijgestaan door Michael Gogl en Julien Bernard. “Ik wist dat de laatste klim niet heel zwaar was en dat ik moest wachten. Ik probeerde een goede sprint te rijden. Ik kwam van achteruit en ging met een aardige snelheid de laatste 500 meter in, maar toen stokte mijn tempo door de wind.”

Hij moest zich weer opnieuw in gang trekken in de laatste tweehonderd meter en dat resulteerde uiteindelijk in een vijfde plek. “Die jongens die voor me zijn geëindigd waren echt snel, dus het was oké voor vandaag. Het was een lange periode zonder competitie en dit is mijn eerste grote test deze week. Ik ben tevreden met hoe ik me voelde.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties