Simone Consonni beste in chaotische sprint Ronde van Slovenië

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 om 17:13

foto: Sirotti

Simone Consonni heeft de openingsetappe van de Ronde van Slovenië gewonnen. De 23-jarige Italiaan van UAE Emirates was de beste in de sprint, nadat de slotfase werd ontsierd door enkele valpartijen. Daardoor konden bijvoorbeeld Dylan Groenewegen en Caleb Ewan zich niet mengen om het dagsucces. Consonni is tevens de eerste leider.

De openingsrit van de Ronde van Slovenië voerde de renners over een kleine 160 kilometer van Lendava naar Murska Sobota. Hoewel dit een Sloveense rittenkoers is, werden vandaag ook buurlanden Hongarije en Oostenrijk kortstondig bezocht. Het regende aanvallen nadat het startsein was gegeven, maar het duurde enige tijd tot de kopgroep tot stand was gekomen.

Uiteindelijk slaagden Nik Cemazar, Benjamin Hill, Jon Bozic, Juraj Bellan en Martin Haring erin los te komen van het peloton. De vijf vluchters pakten maximaal 3:15 en begonnen met 2:20 voorsprong aan de enige hindernis van de dag, Krajinski Park Goričko. Hill kwam als eerste boven op deze beklimming.

De sprintersploegen hielden de kopgroep echter binnen schootsafstand, want de enige beklimming van de dag lag ver van de aankomststreep. De verwachting was dan ook dat er zou worden gesprint in Murska Sobota, dat bekend staat om de kuuroorden. Op een veilige veertien kilometer van de streep werden de vluchters dan ook ingerekend.

Kansen Groenewegen in rook op
In de slotfase van de rit ging het echter nog helemaal mis voor een aantal favorieten voor de ritzege. Dylan Groenewegen zag zijn kansen in de laatste 1,5 kilometer in rook opgaan door een valpartij, waarbij ook Sacha Modolo en Caleb Ewan betrokken waren. Simone Consonni bleef overeind in de rommelige ontknoping en drukte zijn wiel als eerste over de streep.

Consonni volgde met zijn ritzege het voorbeeld van Diego Ulissi, die enkele minuten eerder het dagsucces had gepakt in de Ronde van Zwitserland. Consonni mocht bovendien de leiderstrui aantrekken, waarmee het een bijzonder succesvolle dag werd voor UAE Emirates. De ploeg speelt de Italiaan uit als kopman in Slovenië en dicht hem nog meer kansen toe in deze rittenkoers.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties