Van Aert, Cipollini, Groenewegen, Tonetti, Greipel

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 om 20:00

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Wout van Aert, Mario Cipollini, André Greipel en Gianluca Tonetti.

Van Aert sprint met Cipollini en Sabatini

Wout van Aert is een explosieve renner, dat weten we al langer. Toch wilde hij nog de kneepjes van het vak bijleren, want hij ging in Italië een dag op zijn sprint trainen. Dat deed de Belgische kopman van Veranda’s Willems-Crélan in gezelschap van Mario Cipollini en Quick-Step Floors-renner Fabio Sabatini, laat hij zien op zijn Strava. Zoals we Cipo kennen ging hij met ontbloot bovenlijf op pad.


Groenewegen ternauwernood ontsnapt aan valpartij

Dylan Groenewegen ontsnapte vandaag in de openingsrit van de Ronde van Slovenië maar net aan een valpartij. De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo kon overeind blijven, maar was uitgeschakeld voor de strijd om de ritzege. Het dagsucces was uiteindelijk een prooi voor Simone Consonni. “Oké, dat ging net goed – voor mij dan”, schreef Groenewegen na afloop opgelucht op zijn social media. “Gelukkig bleef ik op de fiets, maar de kans op sprinten was wel weg.”


Oud-prof Tonetti betrapt tijdens hardloopwedstrijd

De Italiaanse oud-wielrenner Gianluca Tonetti is betrapt op dopinggebruik. Dat schrijft TuttoBiciWeb. De inmiddels 51 jaar oude Tonetti liep tegen de lamp na een hardloopwedstrijd van 100 kilometer. Het gaat om het middel Triamcinolonacetonide, een een synthetisch corticosteroïde dat ontstekingsremmend werkt. Tonetti eindigde die wedstrijd als tweede. Hij is voorlopig geschorst door de atletiekbond.


André Greipel heeft zijn allergie gevonden

André Greipel heeft na lange tijd ein-de-lijk gevonden waar hij last aan heeft: bergallergie. “Dus ik had altijd gelijk… Het bestaat echt!”, schrijft de Duitse sprinter van Lotto Soudal op Twitter. De precieze betekenis van bergallergie is te lezen in een foto.

Bergallergie is een psychosomatische allergie die sommige profwielrenners treft, met name sprinters. In een etappekoers, bijvoorbeeld de Tour de France, stoppen sommige fietsers bij het zien van de eerste berg en keren zij terug naar huis zonder de wedstrijd te beëindigen. Hun motivatie en energie verdwijnen gewoon. Er is geen gebrek aan bizarre excuses.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties