Wilco Kelderman: “Ik ga zeker naar de Tour de France”

Door Nick Doup, woensdag 13 juni 2018 om 08:29

foto: Sirotti

Wilco Kelderman rijdt volgende maand de Tour de France. Dat vertelt de klimmer van Sunweb tegen De Telegraaf. Kelderman maakt in de Ronde van Zwitserland zijn rentree na een sleutelbeenbreuk en moeizame revalidatie. De eerste indrukken die hij achterlaat in het Alpenland zijn goed.

“Ik ga zeker naar de Tour de France”, zei Kelderman na de regenachtige vierde etappe. “Als knecht voor Tom Dumoulin en tevens om Michael Matthews te helpen. Er zal ook wel ergens ruimte zijn om voor mijn eigen kans op een ritzege te gaan.”

Wel had hij tijdens de regenrit nog wat last van het zenuwprobleem, waar hij tijdens zijn herstel ook mee kampte. “Als het zoals vandaag koud en nat is, voel ik de tintelingen in die arm iets meer, maar het herstelt goed. Ook merk ik dat ik elke dag conditioneel beter word”, legt Kelderman uit.

Kelderman staat na vier etappes op de zevende plek in het algemeen klassement, onder meer door een sterke ploegentijdrit op de eerste dag. Hij hoopt dat voort te kunnen zetten in de bergetappes die komen gaan. “De rit van woensdag is een goede test. Hopelijk kan ik hier meedoen om de podiumplaatsen”, blikt hij vooruit.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties