Küng houdt rekening met verliezen leiderstrui: “Maar ga er voor knokken”

Door Koen Middendorp, dinsdag 12 juni 2018 om 20:02

foto: Sirotti

Stefan Küng gaat ook na de vierde dag van de Ronde van Zwitserland aan de leiding. De 24-jarige renner geniet van het moment, maar beseft ook dat het moeilijk zal worden om de trui te behouden. Morgen staat namelijk de eerste bergrit op het programma naar Leukerbad. Toch weigert de BMC-renner zich bij de situatie neer te leggen. “Ik ga knokken om mijn leiderstrui te behouden, ook al wordt het moeilijk”, zo laat hij weten aan CyclingProNet.

Na afloop van een verregende etappe naar Gstaad zet Küng nogmaals zijn ploeggenoten in het zonnetje. Hij looft vooral het werk van zijn landgenoot Michael Schär. “Hij zal enorm veel pasta nodig hebben om te herstellen van zijn geleverde inspanningen! Gelukkig waren er ook andere teams die wilden meewerken in de achtervolging.”

De jonge Zwitser had – mede door de regen – een nog zwaardere etappe verwacht. “We hielden rekening met een razendsnelle start, en een gevecht om in de vlucht van de dag te komen. Er reed echter al snel een groepje weg. Toch was het een lastige dag vanwege de regen.”

De etappe van morgen zullen de klimmers met rood hebben omcirkeld in hun agenda, met in de finale de beklimmingen van Crans Montana en Leukerbad. Toch hoopt Küng op een klein wonder. “Ik weet dat het moeilijk zal worden om mijn leiderstrui te behouden, maar ik zal hem niet zomaar afgeven”, zo besluit hij strijdvaardig.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties