LottoNL-Jumbo verwacht morgen spektakel in Zwitserland

Door Koen Middendorp, dinsdag 12 juni 2018 om 19:16

foto: Luis Gomez/Cor Vos © 2018

LottoNL-Jumbo wist de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland zonder kleerscheuren door te komen. De Nederlandse WorldTour-formatie zag Enrico Battaglin als zevende finishen, terwijl Steven Kruijswijk en Koen Bouwman zich voorin wisten te handhaven. Morgen zullen die laatste twee alert moeten zijn, zo voorspelt ploegleider Addy Engels. “Morgen zullen de klassementsrenners uit hun hok moeten komen”, zo voorspelt de ex-prof op de ploegsite.

Engels ziet het weer morgen opnieuw een belangrijke rol spelen. “De regen kan opnieuw een grote rol gaan spelen. Vooral in de afdaling van de voorlaatste klim van de dag, de Crans Montana. Morgen én in de etappe naar Arosa zullen de klassementsrenners uit hun hok komen. Er zal hoe dan ook anders gekoerst worden.”

Over de rit van vandaag is hij kort maar krachtig. “Het koersverloop was hetzelfde als de afgelopen dagen. Er werd wel een hoog tempo gereden, en op de top van de slotklim bleef een select peloton over met daarin Kruijswijk, Bouwman en Battaglin. Dat was voor ons prima.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties