Titelverdediger Van der Breggen start niet in Giro Rosa

Door Koen Middendorp, dinsdag 12 juni 2018 om 16:20

foto: ASO

De Giro Rosa zal niet kunnen rekenen op de aanwezigheid van titelverdediger Anna van der Breggen. De 28-jarige renster verkiest een andere aanloop naar het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck. “Daar wacht een parcours dat me ligt. Ik wil er graag fris aantreden”, zo laat ze weten aan Cyclingonline.

Van der Breggen, die de Italiaanse ronde ook in 2015 wist te winnen, liet eerder al weten geen trek te hebben in het rijden van de Giro Rosa als kopvrouw van haar ploeg Boels-Dolmans. Nu heeft ze dus besloten de wedstrijd helemaal aan zich voorbij te laten gaan. “Als je de Giro rijdt in dienst van, dan is het maar de vraag hoeveel frisser je uit zo’n ronde komt”, aldus de regerend Olympisch kampioene.

“Ik heb de ronde al tweemaal gewonnen, en ik wil graag een ander pad kiezen om zodoende relatief fris aan het WK te beginnen. Daar wacht een parcours dat me ligt”, zo laat ze weten.

Van der Breggen zal met het nodige vertrouwen toewerken naar het WK, na een uitermate succesvol voorseizoen. Zo won ze met de Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl én Luik-Bastenaken-Luik maar liefst vier topklassiekers. Recent wist ze nog als derde te finishen in de Baskische rittenkoers Emakumeen Bira.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties