Bernal toch niet in Route d’Occitanie, twijfels rondom Tour-deelname

Door Koen Middendorp, dinsdag 12 juni 2018 om 14:40

foto: ©Getty images

Egan Bernal zal toch niet aan de start verschijnen van de Route d’Occitanie. Dit blijkt uit de zevenkoppige selectie die zijn Britse werkgever Sky heeft vrijgegeven voor de Franse rittenkoers. Aanvankelijk zou het Colombiaanse toptalent er zijn opwachting maken, met het oog op een eventuele deelname aan de Tour de France.

Het is de vraag of het niet starten van Bernal een teken aan de wand is met het oog op de Tour. De 21-jarige klimmer gaf in een recent interview met de Colombiaanse krant El Espectador aan graag dit jaar al de Franse ronde te willen betwisten. “Maar mijn enige doel zal zijn om Chris Froome naar zijn vijfde Tourzege loodsen. Ik zal me volledig leeg rijden voor hem”, liet hij tegelijkertijd weten.

Niet iedereen kan zich vinden in het geopperde plan om de jonge Colombiaan – dit jaar al winnaar van de Tour of California – naar La Grande Boucle te sturen. Zo is Gianni Savio – teammanager van Androni Giocattoli-Sidermec én de ontdekker van Bernal – van mening dat de Tour te vroeg komt.

Door het niet starten van Bernal in de Route d’Occitanie, rijzen er steeds meer twijfels omtrent zijn (mogelijke) Tour-deelname. Volgens El Espectador zal er deze week een beslissing worden genomen. De kans is aanwezig dat Bernal ‘pas’ in de Vuelta a España zijn debuut zal maken in een grote ronde. Een scenario waar Bernal eerder dit seizoen al bij stilstond.

Kwakkelende Intxausti maakt wél opwachting in Franse koers 
Wie wél zijn opwachting maakt in de Route d’Occitanie, is Beñat Intxausti. De 32-jarige Spanjaard sukkelt al sinds 2016 met de gevolgen van klierkoorts. Sindsdien heeft de klimmer geen enkele grote ronde meer betwist, en kwam hij vorig seizoen slechts tot drie koersdagen.

Dit jaar moest hij op de openingsdag van de Tour of Norway opgeven, waarna hij de Hammer Series Stavanger als vijfde wist af te sluiten met zijn ploeg.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties