Titelverdediger Niewiadoma over Women’s Tour: “Het gaat pijn doen”

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 om 12:27

Katarzyna Niewiadoma won dit jaar al de Trofeo Alfredo Binda - foto: Orange Pictures

Katarzyna Niewiadoma staat morgen als titelverdediger aan de start van de OVO Energy Women’s Tour in Groot-Brittannië. De 23-jarige Poolse van Canyon SRAM wil zich in de vijfdaagse rittenkoers in vorm rijden voor de Giro Rosa, die 6 juli van start gaat.

“Ik zag de etappeprofielen en ik kan zeggen dat het pijn gaat doen”, zei Niewiadoma tegen Cyclingnews. “Het is een veeleisende en onvoorspelbare koers en ik ben er dol op. Ik besloot er opnieuw te gaan rijden vanwege de moeilijke etappes, waarvan ik denk dat ze me gaan helpen om beter in vorm te komen voor de Giro Rosa.”

Indrukwekkende solo
Niewiadoma, die deze winter overstapte van WM3 naar Canyon SRAM, pakte vorig jaar de titel in de Britse rittenkoers. De Poolse sloeg haar slag in de eerste rit, waar ze na een solo van 47 kilometer haar handen in de lucht mocht steken. Ze kreeg de leiderstrui omgehangen en die stond ze in de dagen erna niet meer af.

“Ik hou van de fans langs de weg en ik heb geweldige herinneringen aan afgelopen jaar. Ik kom naar deze koers zonder druk en ik heb geen verwachtingen van mezelf. Het wordt koersen voor de ploeg. Op dit moment voel ik me gelukkig en compleet op de fiets, dat is het enige dat telt”, aldus de Poolse.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties