Mikel Landa: “Uitslag Zwitserland niet van invloed op kopmanschap Tour”

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 om 11:09

foto: Sirotti

De prestaties van Mikel Landa en Nairo Quintana in de Ronde van Zwitserland worden nauwlettend gevolgd. Voor de Spanjaard en de Colombiaan van Movistar begint namelijk over 25 dagen met de Tour de France het hoofddoel, waar zij het kopmanschap delen met Alejandro Valverde. De Zwitserse rittenkoers zal echter het leiderschap van Movistar in de Tour niet bepalen, zegt Landa tegen Cyclingnews.

“Iedereen heeft het erover, maar ik denk dat het juist een voordeel is om drie kopmannen in de Tour te hebben”, zegt Landa, die momenteel zestiende staat in Zwitserland. “We gaan dat inzetten om de Tour te winnen. Ik denk zelfs dat het ons kracht geeft.”

De Spanjaard heeft er geen problemen mee als hij voor iemand anders moet werken als hij onverhoopt te maken krijgt met pech. “We rijden samen en proberen dat voordeel uit te buiten. Het kan lastig zijn om drie kopmannen te beschermen in plaats van één. Tegelijkertijd is dat ook een probleem voor de andere teams, want als we de eerste etappes ongeschonden doorkomen moeten zij ons dekken.”

Kasseien
Landa: “Ik heb de kasseienrit al verkend. Ik heb er nog nooit eerder op gekoerst en het is echt zwaar. We zijn er als ploeg naartoe gegaan om ze te bekijken. Het gaat echter niet alleen om de eerste week. Alledrie de weken zijn belangrijk, je mag nergens tijd verliezen als je wilt winnen.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties