Alexander Kristoff: “Nog wat gewicht kwijtraken voor de Tour”

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 om 10:03

foto: LaPresse

Alexander Kristoff heeft zijn zege in de GP Kanton Aargau nog geen passend vervolg kunnen geven in de Ronde van Zwitserland. De 30-jarige Noor van UAE Emirates bleef in de eerste twee ritten in lijn ver verwijderd van een top 10-klassering. Hij raakt echter niet in paniek. In de Tour de France hoopt hij in zijn beste vorm te zijn en met een paar kilo’s minder wil hij er meedoen om de knikkers, meldt Cyclingnews.

“Over het algemeen voel ik me vrij goed”, zei Kristoff. “In de derde etappe was er een uitgedund peloton, maar ik kon overleven. Ik moet nog wel wat verbeteren om mee te doen om de overwinning. Het is moeilijk te zeggen hoe mijn vorm is. Ik denk dat het met de kracht wel goed zit, maar ik ben nog altijd een beetje te zwaar. Als ik nog twee kilo verlies en mijn kracht kan behouden, kan ik op mijn best zijn.”

De Noor denkt dat hij momenteel zo’n 80 kilo weegt, “maar ik ben er niet helemaal zeker van, omdat ik mezelf niet elke dag weeg. Ik hoop dat de Ronde van Zwitserland me naar de juiste vorm kan brengen en dat ik me goed verzorg in de aanloop naar de Tour. Er is nog één kans voor mij in deze koers en daarna rijd ik de Noorse nationale kampioenschappen.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties