Colbrelli wint machtsprint van Gaviria en Sagan in Zwitserland

Door Nick Doup, maandag 11 juni 2018 om 17:38

foto: Sirotti

Etappe drie van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Sonny Colbrelli. De Italiaan van Bahrain Merida was Fernando Gaviria en Peter Sagan te snel af na een lange sprint op de macht. Het verschil tussen de drie was minimaal aan de streep in Gansingen. Stefan Küng (BMC) behoudt de gele leiderstrui.

Watson en Zaccanti weer mee
Drie koplopers zorgden ervoor dat de etappe gekleurd werd. Calvin Watson (Aqua Blue Sport) en Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini) zaten net als gisteren in de vlucht van de dag. Dit keer kregen zij niet Perrig Quemeneur van Direct Energie mee, maar dienst ploeggenoot Fabien Grellier. De Fransman en de Italiaan streden de hele dag om de punten op de bergjes.

Juul Jensen maakt de sprong
Het peloton gaf de vluchters maximaal vijf minuten voorsprong. Op het lokale circuit van dertig kilometer rondom Gansingen, dat drie keer verreden werd, lagen twee klimmetjes. In de voorlaatste ronde ging Chris Juul Jensen (Mitchelton-Scott) op de lastigste van de twee klimmen in de tegenaanval. Op dat moment was de voorsprong teruggelopen tot anderhalve minuut.

De Deen dichtte het gat met de geloste Watson en sloot op 26 kilometer van de finish aan bij Grellier en Zaccanti. BMC leidde de achtervolging op de kletsnatte wegen en pakte in de laatste tien kilometer de laatste vluchters terug. José Gonçalves probeerde de orde te verstoren, maar kreeg geen ruimte.

Sagan trekt ten aanval op slotklim
Op de slotklim trok wereldkampioen Peter Sagan zelf ten aanval. Michael Matthews en Wilco Kelderman konden volgen, maar het tempo van Sagan trok het peloton op een lint. Sunweb ging op kop over de top op vijf kilometer van de meet. Net na de natte afdaling demarreerde Søren Kragh Andersen uit de voorste groep, maar hij werd teruggefloten.

Ultieme machtsexplosie
Bahrain Merida nam de leiding in de slotkilometer. Arthur Vichot ontregelde de sprint met een late aanval. De Fransman werd op honderd meter van de streep ingerekend door de sprinters, die er een boeiend gevecht van maakten. Colbrelli ging links van de weg het snelst, maar op rechts kwam Fernando Gaviria dichtbij. Door het midden probeerde Sagan nog een gat te vinden, maar dat lukte hem niet.

foto: Sirotti


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties