‘Di Grégorio riskeert voorwaardelijke celstraf en levenslange schorsing’

Door Nick Doup, maandag 11 juni 2018 om 17:55

foto: Sirotti (archief)

Rémy Di Grégorio hangt een voorwaardelijke celstraf van een jaar boven het hoofd. De Fransman wordt volgens L’Equipe aangeklaagd voor het in het bezit hebben van verboden middelen in 2012. Daarnaast riskeert hij een levenslange schorsing.

Tijdens de Tour van 2012 werd de inmiddels 32-jarige coureur op de eerste rustdag gearresteerd vanwege vermeend dopingbezit. Later werd hij vrijgesproken nadat het om vitamines bleek te gaan. Nu blijkt Di Grégorio na zijn arrestatie een jaar lang te zijn afgetapt. Onder meer zijn contacten met een Spanjaard die in zwavelhoudende producten handelde, een natuurgeneeskundige arts uit Marseille en zijn partner werden meegeluisterd.

Uit die informatie werd de conclusie getrokken dat Di Grégorio bereid zou zijn geweest om zijn toevlucht te nemen tot doping en methoden voor ozontherapie. Daarnaast werd bekend dat de Fransman via internet honderd naalden en tachtig spuiten had gekocht, evenals een fles met 500 mg glucose, waarmee dopinggebruik gemaskeerd kan worden.

‘Ethiek van de Tour de France ondermijnd’
Volgens Officier van Justitie Franck Lagier van de rechtbank van Marseille is Di Grégorio geen fatsoenlijke renner. “Hij is niet gedreven door het verlangen om op een eerlijke manier races te winnen en heeft de sportieve ethiek van het monument dat de Tour de France heet ondermijnd”, aldus Lagier. Op 2 juli zal uitspraak gedaan worden in deze zaak.

Di Grégorio geeft aan dat het na zijn arrestatie in 2012 slechter gaat met hem. Zo verdiende hij destijds 14.000 euro. “Deze affaire heeft me in de war gebracht en me uit balans gebracht. De zaak heeft me gedevalueerd. Mijn marktwaarde is nul”, zegt de coureur.

Nieuwe dopingzaak
Dit nieuws komt naar buiten enkele weken na een nieuwe dopingzaak rondom Di Grégorio. Hij werd tijdens de voorbije Parijs-Nice betrapt op darbepoetin, ook wel super-epo genoemd. De klimmer werd vervolgens voorlopig geschorst door de UCI, in afwachting van de B-staal. Deze bleek ook positief, waardoor hij een schorsing van vier jaar riskeert van de UCI. Dit staat los van de zaak die de rechtbank van Marseille heeft aangespannen.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties