Sky en AG2R La Mondiale bakkeleien over situatie na lekke band Thomas

Door Nick Doup, maandag 11 juni 2018 om 15:50

foto: Sirotti

De actie van AG2R La Mondiale na de tweede lekke band van Dauphiné-leider Geraint Thomas kan nog wel eens een staartje krijgen. De Britse kopman van Sky is ontstemd dat na zijn pechmoment de Franse ploeg van Romain Bardet vol gas doorreed in de favorietengroep. “Ik zal dit zeker niet vergeten”, zei hij op de persconferentie na afloop volgens Cyclingnews.

“Toen we eindelijk terug waren na die achtervolging, zeiden een paar jongens allemaal hetzelfde”, doelt Thomas op Adam Yates, Daniel Martin en Bob Jungels. “Zij hebben gezien dat iemand de radio pakte en dat zij toen begonnen te sprinten. Toen ik terug was, ben ik naar voren gereden en heb ze daarvoor bedankt.”

Het deerde Thomas uiteindelijk niet. Hij keerde ruim voor de slotklim terug in de favorietengroep en sleepte de eindzege binnen. Toch heeft hij nog een mededeling voor AG2R La Mondiale. “Ik ben niet iemand die snel wrok koestert, maar ik zal dit zeker niet vergeten”, aldus de Welshman.

AG2R La Mondiale: “Wij waren al aan het rijden”
Vanuit het Franse kamp werd verontwaardigd gereageerd. “Wij zaten al in het proces van rijden en we gingen niet stoppen bij zijn eerste lekke band”, geeft Romain Bardet, de uiteindelijke nummer drie van de Dauphiné, aan. “Dat is koersen. We versnelden niet, we hielden hetzelfde tempo vast. Ik heb dat ook uitgelegd aan Geraint. We reden zo hard om de etappe te winnen.”

Ook ploegmanager Vincent Lavenu kan zich niet vinden in het verhaal van Thomas en Sky. “We reden al tien kilometer lang. We gingen niet stoppen en wachten, dat is logisch”, aldus Lavenu. Belgisch kampioen Oliver Naesen ontkent ook te hebben versneld. “De eerste keer hebben we gewacht, de tweede keer niet meer. We hadden de achtervolging op de vluchters al ingezet. We moeten onze tactiek niet aanpassen aan de tegenslag van een ander. Dat is iets anders dan beginnen te rijden nadat iemand lek heeft gereden.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties