Osorio en Muñoz klimmen naar Colombiaans een-tweetje in Giro d’Italia U23

Door Nick Doup, maandag 11 juni 2018 om 15:06

foto: IsolaPress

Alejandro Osorio heeft in de vierde etappe van de Giro d’Italia U23 een dubbelslag geslagen. De 20-jarige Colombiaan kwam samen met ploeggenoot Daniel Muñoz (21) over de streep op de Passo Maniva. De landgenoten passeerden hand in hand de finish. Gino Mäder (21) uit Zwitserland werd derde.

De bergetappe (ingekort van 127 naar 117 kilometer) begon met een vlakke aanloop. Negen renners kregen daarin de vrijgeleide en reden meerdere minuten voorsprong bij elkaar. Zij bereikten dan ook met een voorsprong van ruim drie minuten de laatste steile kilometers van de Passo Maniva. Massimo Orlandi reed solo op kop, maar zijn voormalig medevluchters Samuele Zoccarato en Gino Mäder gingen op en over hem.

Met nog drie kilometer te gaan waren de topfavorieten genaderd tot op een minuut. Uit de achtergrond kwam Daniel Muñoz van de Colombiaanse selectie sterk opzetten. Hij haalde in de slotkilometer de vluchters bij en stevende solo af op de ritwinst. Zijn land- en ploeggenoot Alejandro Osorio wist nog aan te sluiten, waarna ze hand in hand de finish passeerden: Osorio als eerste.

Mäder kwam nog gevaarlijk dichtbij achter het Colombiaanse duo, maar hij strandde op vijf seconden als derde. Cristian Muñoz (niet de broer van) maakte het Zuid-Amerikaanse feestje compleet door vierde te worden. De Rus Aleksander Vlasov werd vijfde.

Roze trui wisselt van schouders dankzij honderdsten
Osorio kreeg de ritzege en pakte en passant ook nog de leiderstrui. Hij kwam namelijk in tijd gelijk te staan met rozetruidrager Markus Wildauer, maar na berekening van de honderdsten van een seconde in de proloog krijgt Osorio het nieuwe roze om zijn schouders.

foto: IsolaPress


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties