Tiesj Benoot: “Ik lig op koers om beter te zijn in de Tour dan in de Dauphiné”

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 om 13:08

foto: Sirotti

Met de Tour de France als grote doel is Tiesj Benoot nog volledig in opbouw naar La Grande Boucle. De renner van Lotto Soudal kon dan ook niet volgen toen de sterkste renners aangingen in het Critérium du Dauphiné. Geen man overboord voor Benoot, want: “Als je nu top bent, dan kan het enkel maar in juli bergaf gaan”, stelt de alleskunner tegenover Het Nieuwsblad.

Eerder dit jaar maakte Benoot indruk in de Tirreno-Adriatico toen hij tussen veelal dezelfde namen als in de Dauphiné op een vierde plaats eindigde. Dat het nu minder ging, maakt de Belg zich geen zorgen over. “Ik denk toch dat de Brit (Geraint Thomas, red.) en de Ier (Dan Martin, red.) dicht tegen hun top aan zitten, want ze vliegen al stevig bergop”, voorspelt Tiesj. “Om met hen mee te kunnen, zoals in de Tirreno, moet ik 110 procent in conditie zijn. Ben ik dat nu, dan zak ik in de Tour als een pudding in elkaar.”

Om in de Tour de France wel mee te kunnen met de eerder genoemde namen, zal Benoot nog net wat sterker moeten worden. “Het scheelt maar een paar procentjes, maar dat is voldoende voor Geraint Thomas, Romain Bardet, Dan Martin en Adam Yates om het verschil te maken. Dat is die vijf Watt die ze nu net méér trappen, zodat ik ineens diep in het rood verzeil”, analyseert de renner van Lotto Soudal. “Ik moet tegen de Tourstart ook wel nog anderhalve kilogram magerder worden. Dan zit ik op het ideale Tourgewicht van 70 kilogram voor 1.90 meter.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties