Marianne Vos voorafgaand aan comeback: “Ik voel me goed en fit”

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 om 12:08

foto: Martin Paldan | GripGrab

Ruim anderhalve maand na haar sleutelbeenbreuk in Luik-Bastenaken-Luik maakt Marianne Vos woensdag haar comeback in het peloton in de OVO Energy Women’s Tour. “Het is fijn om er weer tegen aan te mogen gaan met het team”, is Vos enthousiast over haar terugkeer in het peloton.

Voor haar herstel was vier weken uitgetrokken, maar de breuk herstelde snel en de voormalig wereldkampioene had er weinig last van. “Zeer snel na de sleutelbeenbreuk zat ik alweer op de Tacx en ik kon ook al snel weer pijnvrij op de fiets zitten. Ik heb heel goed kunnen trainen”, omschrijft ze haar spoedige herstel. “Een laatste controle in het ziekenhuis heeft vorige week duidelijk gemaakt dat ik weer klaar ben om te koersen.”

De afgelopen drie weken is de WaowDeals kopvrouw op hoogtestage geweest ter voorbereiding op haar tweede seizoenshelft. Dit was voor haar een eerste keer. “Ik heb het wel eens eerder overwogen, maar het kwam nooit uit vanwege een overvolle kalender. Nu had ik mezelf voorgenomen na het voorjaar op hoogtestage te gaan, wat eerder afgelopen was door mijn val, ter voorbereiding op de tweede deel van het seizoen.”

“Ik heb drie weken lang hetzelfde gedaan: trainen, eten en slapen”, beschrijft ze haar allereerste ervaring met een hoogtestage. “De combinatie van relaxen en trainen zorgden voor een goed gevoel. Ik heb kunnen opbouwen in het aantal uur en de intensiteit van mijn trainingen. Ik voel me nu goed en fit.”

Vorig jaar wist Vos met haar ploeg de OVO Energy Women’s Tour nog te winnen met Katarzyna Niewiadoma. “Ik kijk er heel erg naar uit om weer te mogen koersen. De Women’s Tour is direct een van de mooiste en meest gerespecteerde wedstrijden van de kalender. Er zijn mogelijkheden voor verschillende soorten rensters. Ik kijk er naar uit om er weer tegen aan te mogen gaan met het team”, blikt ze vooruit op de website van WaowDeals.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties