Sagan na ritzege voor achtste jaar op rij: “Ik weet niet waarom ik hier altijd zo sterk ben”

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 om 09:33

foto: Sirotti

Wereldkampioen Peter Sagan was met vijftien ritzeges al recordhouder in de Ronde van Zwitserland, maar deed hier zondag nog een schepje bovenop met zijn zestiende. Bovendien wist de Slowaak al acht jaar op rij minstens één ritzege te pakken. In zijn vaste voorbereidingskoers op de Tour de France is hij bijzonder succesvol, maar de reden weet hij zelf ook niet. “Ik weet niet waarom ik hier altijd zo sterk ben”, tekent Het Nieuwsblad op uit zijn mond.

Ondanks zijn winst tegenover niet de minste tegenstand, is Sagan nog niet in topvorm. “Ik heb al heel hard gewerkt. Daar komt het allicht door dat ik weer win. Toch zijn mijn benen nog niet op hun best op dit moment. Ik moet zeker nog een beetje groeien voor de Tour”, stelt hij over zijn vormpeil.

Dit maakt de Slowaak overigens niet minder tevreden over zijn resultaat. “Ik ben erg blij met deze zege en moet al mijn ploeggenoten bedanken. Zij geloven in mij, en uiteindelijk draaide alles vandaag uit zoals verwacht”, is de kopman van BORA-hansgrohe dankbaar.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties