Tourdeelname Pinot onzeker

Door Nick Doup, zondag 10 juni 2018 om 15:18

foto: Sirotti

Het is hoogst onzeker of Thibaut Pinot aan de start staat van de Tour de France. De kopman van Groupama-FDJ zit momenteel nog steeds aan de antibiotica na de longontsteking die hij opliep in het slotweekend van de Giro d’Italia. “We zullen op een later moment bepalen wanneer we de trainingen en wedstrijden hervatten”, zegt ploegbaas Marc Madiot tegen RMC Sport.

Pinot zakte door het ijs in de laatste bergetappe van de Giro. Hij wist strijdend de finish te bereiken, maar moest daarna met uitdrogingsverschijnselen opgenomen worden in het ziekenhuis. Een longontsteking was het gevolg. Op het moment van zijn inzinking stond de Fransman nog virtueel op het podium.

Richten op WK?
In zijn tweede woning in Zuid-Frankrijk is Pinot momenteel zijn rust aan het pakken. Op korte termijn zal met de ploegleiding overlegd worden of de kopman zich daadwerkelijk op de Tour gaat richten, of dat de focus verlegd wordt op het WK in Innsbruck en de heuvelachtige najaarsklassiekers.

De selectie van Groupama-FDJ zou al niet volledig rondom Pinot gebouwd worden. Sprinter Arnaud Démare is een van de speerpunten. Hij krijgt meerdere knechten met zich mee. Ramon Sinkeldam behoort tot de kandidaten om Démare bij te staan.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties