Zorgeloze Nibali: “Zal in de best mogelijke conditie aan de Tour beginnen”

Door Koen Middendorp, zaterdag 9 juni 2018 om 12:33

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali heeft nog geen indruk kunnen maken in het Critérium du Dauphiné. De Italiaan kwam gisteren als zestiende boven op de top van Valmorel. Hierdoor is hij in het klassement terug te vinden op een twintigste plaats, op 3:44 van leider Geraint Thomas. Zorgen maakt de Bahrain Merida-kopman zich echter allerminst. “Ik zal in de best mogelijke conditie starten aan de Tour de France”, zo laat hij weten aan Cyclingnews.

Wie kijkt naar zijn eerdere uitslagen in het Critérium du Dauphiné, ziet een gelijkaardig patroon. Zo eindigde hij in 2014 – het jaar waarin Nibali de Tour won – als zevende, terwijl hij het jaar daarop bleef steken op een twaalfde plaats. Volgens Nibali is de Dauphiné dan ook een ideale ronde om koersritme op te doen.

“Het doel is om deze week zonder druk te koersen en af te zien, om zodoende koersritme op te doen. Ik weet hoe hard je moet werken om in vorm te komen. Er zijn veel concurrenten die hier al willen scoren. Ik wist dat ik ten opzichte van deze renners een conditionele achterstand had.”

Het feit dat hij zich gisteren erg slecht voelde, doet bij Lo Squalo geen alarmbellen rinkelen. “Ik heb geprobeerd me zo goed mogelijk te handhaven, maar het was niet gemakkelijk. Ik voelde me de hele etappe slecht. Ik hoop echter dat ik in het slotweekend kan verbeteren.”

“Ik weet dat ik goed werk lever, en dat ik in de best mogelijke conditie zal beginnen aan mijn hoofddoel. Het resultaat in deze koers doet daar niks aan af”, zo besluit hij.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties