Bernal over Tour-deelname: “Als ik ga, dan rijd ik in dienst van Froome”

Door Koen Middendorp, woensdag 6 juni 2018 om 12:25

foto: ©Getty images

Het is nog altijd niet zeker of Egan Bernal de Tour de France gaat rijden. De jonge Colombiaan maakt onderdeel uit van de preselectie van Sky, waarvan er nog zes renners moeten afvallen. In een interview met de Colombiaanse krant El Espectador laat Bernal weten oren te hebben naar de Tour. “Het zou een droom zijn die uitkomt”, aldus het toptalent.

Aanvankelijk leek Bernal in de komende Vuelta a España zijn debuut te maken in een grote ronde. Door zijn razendsnelle ontwikkeling – geïllustreerd door eindwinst in de Ronde of Californië en een tweede plaats in de Ronde van Romandië – speelt Sky echter met het idee om de Colombiaan al op 21-jarige leeftijd naar La Grance Boucle te sturen.

Critici zijn van mening dat de piepjonge Bernal op deze manier voor de leeuwen wordt gegooid. Zelf begrijpt de klimmer de kritiek. “Sommige mensen zeggen dat ik te jong ben, en dat ik stap voor stap moet groeien. Ze willen niet dat ik mezelf opbrand. Maar ik train niet meer uren dan leeftijdsgenoten. Ik ga kortom niet te diep”, verdedigt Bernal zich.

Mocht de jongeling toch naar de Tour gaan, dan vertrekt hij met één duidelijk doel voor ogen. “En dat is Chris Froome naar zijn vijfde Tourzege loodsen. Ik zal me volledig leeg rijden voor hem. Dat is het mooie aan Sky; ze leggen nauwelijks druk op me. Ik hoop dat ik na afloop kan zeggen dat ik Chris aan een nieuwe Tour-overwinning heb geholpen. Dat zou fantastisch zijn.”

Of Bernal ook daadwerkelijk naar de Tour gaat, is dus nog afwachten. Volgens El Espectador zal er komende maandag op zijn vroegst een beslissing worden genomen.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties