Tolhoek, Van den Dool, Swings, BORA-hansgrohe

Geplaatst op maandag 4 juni 2018 om 20:00

foto: Marcel Koch (archief)

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen wij het nieuws dat onze site vandaag nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Antwan Tolhoek, Vlasman, Bart Swings en BORA-hansgrohe.

Geen blessure voor Tolhoek

Antwan Tolhoek kwam vandaag tijdens de eerste rit van het Critérium du Dauphiné op een cruciaal moment ten val. Er waren daardoor geen renners van LottoNL-Jumbo mee in de eerst groep. De Zeeuw heeft geen ernstige schade opgelopen. “Vlak voor het slotklimmetje viel Tolhoek. Sepp Kuss en Lars Boom hebben op hem gewacht, want hij is hier wel onze belangrijkste man”, kijkt ploegleider Grischa Niermann terug op de site van de ploeg. “Neilson (Powless, red.) werd ook opgehouden door die val en moest ook achtervolgen. Omdat er voorin aangevallen werd, was het moeilijk om terug te komen. Ze hebben volle bak gereden. Uiteindelijk zat er niemand mee in de eerste groep en dat is zuur. Gelukkig heeft Antwan weinig schade. Al bij al was het een slechte dag voor ons. Morgen hopelijk beter.”


Topcompetitie-revelatie Van den Dool verlengt bij Vlasman

Kelvin van den Dool zal ook volgend seizoen bij zijn ploeg Vlasman blijven fietsen. De Hoogbloklander, die dit jaar de Ton Dolmans Trofee op zijn naam schreef en tweede werd in de Ronde van Limburg, zal daarnaast Bas Ottevanger, Wim Stroetinga, Beau Duvigneau, Jasper Bovenhuis, Yoeri Havik, Melvin van Zijl en Joost van den Burg als ploeggenoten behouden; ook zij tekenden bij.


Bart Swings maakt koersdebuut in na-Tourcriterium Antwerpen

Bart Swings zal binnenkort naast de schaatsbaan en skeelerbaan ook te bewonderen zijn op de weg als wielrenner. De 27-jarige Belg, die op de Olympische Spelen in Pyeonchang zilver veroverde op de massastart, zal in Antwerpen op 8 augustus aan de start staan om achter de derny het criterium te betwisten.

Of Swings kans maakt op de overwinning, weet hij niet: “Het is moeilijk of ik echt een rol van betekenis kan spelen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Daar ben ik op dit moment ook niet echt mee bezig, ik hoop gewoon dat ik kan volgen. Verder wil ik vooral genieten. Het zijn niet de minste jongens waartegen ik het zal moeten opnemen. Ik hoop dat ze niet te streng gaan zijn voor mij en het mij niet te lastig zullen maken.”


BORA-hansgrohe met vier kampioenstruien naar Zwitserland

BORA-hansgrohe gaat in de Ronde van Zwitserland met Patrick Konrad voor het klassement en met Peter Sagan voor de sprintetappes. Konrad hoopt zijn vorm door te trekken na de Ronde van Italië, terwijl Sagan nog in voorbereiding is op de Tour de France. Het aangezicht van het Duitse team is fraai; liefst vier van de zeven renners rijden in een kampioenstrui.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties