Zeventiende etappe Tour de France kent nieuwe startformule

Geplaatst op zondag 3 juni 2018 om 12:56

De zeventiende etappe in de Tour de France van Bagnères-de-Luchon naar Saint-Lary-Soulan van dit jaar krijgt naast zijn korte afstand (65 kilometer) nog een tweede speciaal element: renners zullen op volgorde van hun plaats in het klassement vertrekken. “Het is een beetje een start zoals in de Formule 1”, tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van de technisch directeur bij de ASO, Thierry Gouvenou.

Het idee is dat de eerste twintig renners uit het klassement helemaal vooraan zullen vertrekken. Gevolgd door de volgende twintig in het klassement. Daarna worden de groepen groter en staan de coureurs per veertig gegroepeerd.

Dit biedt een extra tactische uitdaging voor de klassementsmannen, zo ziet ook Gouvenou deze toevoeging. “Wie zin heeft om naar de voet van die col te sprinten, kan dat dus. Wie als leider liever zijn ploegmaats opwacht, kan dat ook. Op eigen risico”, legt de Fransman de risicospreiding uit.

Gouvenou bevestigt wel direct dat dit iets eenmaligs is deze Tour. “Dat doen we uitsluitend die dag. Net voor zo’n korte etappe zal er sowieso spanning in de lucht hangen. Deze speciale startformule accentueert dat nog”, voorspelt de rechterhand van Christian Prudhomme spektakel vanaf de eerste minuut koers.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties