Quintana trekt met vertrouwen naar de Tour: “Kan Froome verslaan”

Door Koen Middendorp, vrijdag 1 juni 2018 om 14:54

foto: Sirotti

Na de Tour de France van 2013 was vrijwel iedereen het erover eens: Nairo Quintana zou hoe dan ook de Franse ronde winnen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder, en jaagt de Colombiaanse klimgeit nog altijd zijn gele droom na. Dit jaar hoopt de Movistar-renner voor de verlossing te zorgen.

Op een speciaal belegde persconferentie in Bogota – de hoofdstad van zijn moederland Colombia – kijkt hij vooruit naar de Tour. Hij is ervan overtuigd dat hij Chris Froome, voor wie hij de laatste edities de duimen moest leggen, komende zomer kan verslaan. “Ik voel me goed en ik denk dat ik hem kan verslaan, vooral door mijn veranderde aanpak.”

Volgens Quintana is rust het toverwoord. “In vergelijking met andere jaren heb ik een rustige voorbereiding gekend. Na de afgelopen Tour (waarin hij slechts als 12e eindigde) wilden we meer rust inbouwen. Het betekent dat ik nu frisser ben. Ik hoop dat deze aanpak, gesteund door een sterke ploeg, zijn vruchten zal afwerpen”, aldus de klimmer.

De oud-winnaar van de Giro d’Italia én Vuelta a España zal in de Tour het kopmanschap delen met Alejandro Valverde en Mikel Landa. In de aankomende Ronde van Zwitserland zullen de ‘Grote Drie’ voor het eerst zij-aan-zij koersen. Ook deze ronde zal voor Quintana echter in het teken staan van de Tour. “Ik zal Zwitserland gebruiken om koersritme op te doen”, zo laat hij weten.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties