Robert Gesink: “Als je blijft knokken, valt het een keer goed”

Geplaatst op maandag 28 mei 2018 om 12:25

foto: Sirotti

Robert Gesink ging naar de Giro d’Italia als rittenkaper en slaagde in de twintigste rit bijna in deze opzet. Hij moest zichzelf troosten met een tweede plaats. “Er waren niet veel kansen in deze Giro om weg te blijven in een ontsnapping, gelukkig zat ik in deze mee”, zei Gesink na afloop van de Giro tegen De Telegraaf.

Gesink slaagde niet in zijn opzet, maar LottoNL-Jumbo reed wel een sterke Giro d’Italia. Zo won Enrico Battaglin de vijfde etappe naar Santa Ninfa en werd George Bennett achtste in het algemeen klassement. Ook de Condor van Varsseveld onderschrijft dit gevoel. “Als ploeg hebben we een goede Giro gereden.”

De volgende grote afspraak voor Gesink is de Tour de France, waar hij dezelfde ambitie najaagt als in de Giro d’Italia. “We rijden daar met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic die voor het klassement gaan en Dylan Groenewegen voor de sprints. Voor hen wil je ook je steentje bijdragen”, maakt hij duidelijk dat hij mogelijk zijn eigen ambitie opzij moet zetten. “Wellicht dat ik daar toch een kansje kan pakken. Als je blijft knokken, valt het een keer goed. Ik ben nu bijna 32 jaar, ze zijn nog niet van me af”, zegt Gesink strijdvaardig.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties