Rohan Dennis: “Dit is een grote stap vooruit”

Geplaatst op maandag 28 mei 2018 om 09:03

foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Rohan Dennis besloot de Giro d’Italia op plaats zestien, op bijna een uur van Chris Froome, maar is tevreden met zijn prestatie. “Het was er net een beetje teveel aan, maar ik heb veel vertrouwen opgedaan uit deze drie weken”, zegt de Australiër van BMC na afloop van de Giro tegenover Cyclingnews.

De eerste Grand Tour van het jaar begon zeer goed voor Dennis. De renner van BMC werd nipt tweede in de openingstijdrit om vervolgens in de tweede rit de leiderstrui over te nemen van Tom Dumoulin. Het merendeel dacht bij het verliezen van de Maglia Rosa dat de Australiër in zou storten, maar integendeel. Hij reed telkens met de besten mee bergop en verraste hiermee vele wielervolgers. Hij bevond zich na zeventien van de 21 etappes nog steeds op plaats zes in het algemeen klassement.

Voor Dennis was het na die zeventiende etappe een beetje op. “De laatste twee dagen, laten we vandaag (rit 21 door Rome) niet meetellen, waren waarschijnlijk net teveel”, legt de Australiër zijn tijdverlies uit. “Geen enkele dag is makkelijk geweest”, onderschrijft Dennis nog maar eens hoe zwaar deze Giro was, “maar ik kan met opgeheven hoofd deze Grand Tour verlaten.”

Voorafgaand aan de Giro d’Italia sprak Dennis de ambitie uit om een klassement te rijden in een grote ronde, en hij heeft zichzelf hierin zeker niet teleurgesteld. “Top-10 finishen in deze koers was een groot doel voor mij, maar ik dacht er niet teveel over na. Ik nam het dag per dag. Ik denk wel dat het mogelijk was geweest.”

Wat kan de Australiër dan nog aan zichzelf verbeteren? “Ik heb veel geleerd over hoe je je moet voorbereiden. Ik denk dat ik simpelweg alles een beetje beter moet doen, en wat meer gefocust moet zijn”, is Dennis kritisch op zichzelf, “en om heel eerlijk te zijn, zou ik ook wel wat gewicht mogen verliezen, maar ik wilde mezelf niet teveel pushen op dat vlak. Gezond en sterk blijven stond voorop voor mij.”

Invloed prestaties op zoektocht naar sponsor BMC
Met zijn prestaties in Italië, een ritzege en vier dagen de roze trui, hoopt Dennis de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor voor BMC te vergemakkelijken. “Wij hebben er in elk geval alles aan gedaan”, zegt hij over het presteren van de ploeg in de Giro. “We behalen het gehele seizoen overwinningen, en geen kleintjes ook. Ik denk dat elke sponsor mag boffen om ons te hebben!”

Over zijn eigen toekomst maakt de Australiër zich niet zoveel zorgen. “Ik heb goede resultaten gereden en ik zal wel een team vinden. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of het team wat ik dan zal vinden, zo goed bij mij zal passen als BMC. Dat blijft altijd onbekend. Ik kan alleen maar hopen, mocht het zover komen, dat het een goede match wordt.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties