Chris Froome: “Ik was altijd een beetje bang voor de Giro”

Door Nick Doup, zondag 27 mei 2018 om 20:07

foto: LaPresse

De naam van Chris Froome is vanavond gegraveerd in de Trofeo Senza Fine. De Brit verzekerde zich na een geneutraliseerde koers door Rome van de eindoverwinning in de Giro d’Italia. “Ik knijp mijzelf nog steeds. Ik kan niet geloven dat ik nu hier sta”, zegt hij in het flashinterview.

De tijdsverschillen werden al vroeg vastgezet door het gevaarlijke parcours in Rome, waarna Froome geen risico nam en op achttien minuten van ritwinnaar Sam Bennett over de meet kwam. Dat deed hij geflankeerd door zijn ploeggenoten van Sky. “Het was geweldig om de sfeer optimaal te kunnen proeven hier in Rome. Alle monumenten, het publiek, dat stelde zeker niet teleur”, geeft hij aan.

Met zijn eindwinst schrijft Froome historie. Niet alleen heeft hij zelf nu alle drie de grote rondes gewonnen, hij schaart zich ook in een rijtje met Eddy Merckx en Bernard Hinault, die drie grote rondes achter elkaar wisten te winnen. “Ik denk dat het nog niet helemaal ingedaald is. Het zal de komende dagen wel komen als ik daar wat tijd voor heb. Het is ongelooflijk, dit is de droom. Om alle drie de leiderstruien te hebben in tien maanden tijd. Dat is ongelooflijk”, laat Froome weten.

“Ik was altijd bang om naar de Giro te komen en er een doel van te maken, omdat deze koers heel veeleisend is. Het is zo anders dan elke andere wedstrijd. Ik kan het zelf nog niet echt geloven”, sluit de Brit af.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties