Tom Dumoulin na tweede plaats: “Bevestiging van wat ik vorig jaar gedaan heb”

Door Nick Doup, zondag 27 mei 2018 om 20:22

foto: LaPresse

Tom Dumoulin is realistisch na de laatste etappe van de Giro d’Italia. Na zijn eindoverwinning van vorig jaar eindigde hij op de tweede plaats achter Chris Froome. “Ik zie dit als een bevestiging van wat ik vorig jaar heb gedaan”, zegt hij na afloop in het flashinterview.

“Ik ben heel blij en trots op mezelf en op m’n team. Je kan ze nu eenmaal niet allemaal winnen, dus ik ben hier heel tevreden ermee. Ik heb geen spijt van beslissingen tijdens de koers”, aldus Dumoulin, die bij Eurosport nog wel iets recht wilde zetten over dat hij in de koninginnenrit niet op Reichenbach had moeten wachten. “Dat zeiden jullie!”, doelt hij op de media.

Wachten op Reichenbach? “Daar sta ik nog steeds achter”
“Dat heb ik nooit gezegd en daar ben ik het ook niet mee eens. Daar heb ik een bewuste keuze gemaakt om op Reichenbach te wachten, zodat ik hem en Pinot mee kreeg om te helpen. Het was nog 75 kilometer. Als ik het een 1-tegen-1-gevecht maak tegen Froome, dan ga ik het verliezen, want hij was op de Finestre al beter. Ik dacht, mijn enige kans is als we samenwerken en hopelijk krijgt hij in de vallei een klap. Maar dat gebeurde niet. Achteraf had je beter alleen kunnen rijden, maar ja… Op dat moment maakte ik de allerbeste beslissing en daar sta ik nog steeds achter. Het is gelul van de media… Daar heb ik mij best wel aan gestoord. Wat zeiken jullie nou eigenlijk, want het is gewoon niet waar.”

Credits naar Froome
“Ik sta sinds dag twee op de tweede plek. Het zij zo”, blikt hij terug. “Froome heeft deze week gewoon iets bijzonders laten zien, dus daarvoor moet hij de credits krijgen. Nu ga ik een paar biertjes drinken, net zoals vorig jaar. Daarna rust en dan zien we wel weer”, laat Dumoulin weten. Vrijdag start hij nog wel in de Hammer Series in zijn Limburg. Het is de bedoeling dat hij naar de Tour de France gaat, maar in welke rol dat zou zijn moet nog bepaald worden.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties